Valuta:
Hier je promotie

Je hebt niets in je winkelwagen.

Geen producten geselecteerd.

Zoeken

Onderhoud Purex Nageltafels

Onderhoud Purex nageltafels

Om zo veel mogelijk werkplezier van de tafel te verkrijgen, geven wij u hier een aantal adviezen voor het juiste gebruik.

Aan/Uit
Op het kastdeurtje zit een ronde knop waarmee u de motor aan en uit kunt zetten. Draai de knop naar rechts en alleen het licht zal aangaan. Deze stand is te gebruiken wanneer er geen afzuiging van stof en/of geur noodzakelijk is. Indien u de knop verder door draait naar rechts zal de motor gaan draaien. Hoe verder de knop open staat hoe sterker de afzuiging. Bij geurafzuiging raden wij ju aan om de knop helemaal open te draaien en een klein tikje terug.

Zorg dat tijdens het werken de lade en het kastje dicht zijn. Bij een half geopende lade of een kier in de kastdeur zal er lucht ontsnappen, en zal de afzuiging minder sterk zijn.

Verplaatsen van de tafel
Bij aflevering van de tafel vragen wij u waar u de tafel geplaatst wilt hebben. Indien het noodzakelijk is om de tafel te verplaatsen is het van belang om deze niet aan het blad op te tillen. Hierdoor kunt u de kitranden lostrekken en daardoor ontstaat er luchtverlies, wat lawaai en minder zuigkracht veroorzaakt. U kunt tegen het kastje aanduwen vanaf de rechterkant. Indien de tafel naar een compleet andere locatie verplaatst moet worden, dient u de tafel uit elkaar te halen. Bij levering geven wij u uitgebreid advies.

Schoonmaken en gebruik buigbare arm/lamp
Na uw werkdag dient u met een celstofdepper het lampje vrij te maken van stof. U mag deze niet met uw handen aanraken.

Tijdens het vijlen met de frees kunt u de arm het beste zo dicht mogelijk boven uw handen plaatsen. Hierdoor zal al het stof worden opgezogen. Indien u de arm weer wat hoger wilt plaatsen pakt u met uw linkerhand de arm vast in de bocht en met uw rechterhand verplaatst u de arm naar de gewenste hoogte. Indien u de arm steeds alleen boven de lampenkap trekt en duwt, kan de voet die in de tafel zit lam worden.

Het lampje is een 50watt halogeen lampje.

Schoonmaken tafel
Uw tafel kunt u met een normaal schoonmaakmiddel reinigen. Indien er geknoeid is met gel of lak, kunt u dit met een beetje remover op een doekje afnemen. Het blad is bestand tegen chemicalen, maar laat het niet uren intrekken in het blad.

Rooster
Het rooster in het blad dient u niet te verwijderen tijdens het werken met de motor. Hierdoor zal de zuigkracht wegvallen, en zuigt de arm van boven niet meer af. Voor een schoonmaak kunt u gewoon het rooster verwijderen en eventueel met de stofzuigerslang de restjes stof wegzuigen. Het rooster kunt u afwassen indien gewenst, maar niet met schuursponsjes of iets dergelijks, daar dat krassen veroorzaakt.

Kast en laadje
1 x per week (of meer indien noodzakelijk) kunt u het koolstof filter uit de kast halen en met de stofzuigerslang even het kastje uitzuigen en eventueel ook de la. Het koolstoffilter heeft rondom een ruimte van ongeveer 1.5 cm en stof zal daar terecht kunnen komen.

Plastic kap
De kap heeft een belangrijke functie! Afzuiging van de chemisch dampen van acryl vloeistof. Wij hebben meerdere malen de vraag gekregen waarom de geur nog aanwezig was in een salon, en tijdens het gesprek bleek dat men de plastic kap weg had gedaan omdat dit een ” sta in de weg” op tafel was. De dampendish met acryl vloeistof (liquid) dient precies bij de opening van de kap te staan. Niet te ver er in en niet te ver er voor. U kunt als regel aanhouden dat als u uw penseel loodrecht naar beneden houd tegen de bovenrand van de kap, u net niet in uw dampendish kunt. Op die manier worden de dampen opgevangen door de kap en kan het gat in de tafel voor de afzuiging de dampen wegzuigen. Indien u de kap niet plaatst, zullen de dampen in de lucht verspreiden, en het gat in de tafel kan niet al die dampen terug zuigen zonder ze eerst ” verzameld” te hebben in de kap. Na het toesturen van een nieuwe kap waren de klachten over geur ook direct verdwenen.

Scherpe voorwerpen
Pas op met scherpe voorwerpen op het blad. Ga niet met een mes of iets dergelijks krabben op het blad om vuil te verwijderen.

Roken
Alhoewel het niet passend is, zijn er toch mensen hun klant een sigaret laten roken tijdens het nagels zetten. De rook zal ook worden opgezogen door de afzuigarm, en de rook zal ook in het filter terecht komen. Dit is absoluut niet goed voor het koolstoffilter. Voor rookafzuiging is een heel ander type filter noodzakelijk.

Stoffilter
Het stoffilter vangt al het stof op maar laat de lucht doorstromen in het koolstoffilter. Indien het stoffilter te vol zit met stof, zal deze niet meer goed de luchtstroom doorlaten, en werkt de afzuiging niet naar behoren. U dient het filter dagelijks na gebruik goed uit te kloppen, alvorens het terug te plaatsen. Indien u na verloop van tijd merkt dat het stof niet meer goed wordt weggezogen, is het tijd om het filter uit te kloppen of te vervangen. Uiteindelijk zal het stoffilter verzadigd zijn met kleine stofdeeltjes, deeltjes die u normaal in had kunnen ademen. Uit ervaring weten wij dat soms mensen eigen doekjes in het koolstoffilter gaan leggen, maar dat raden wij ten alle tijden af, omdat de tafel dan niet meer goed zal functioneren. Een gewoon doekje vangt wel stof op maar laat geen lucht meer door zoals het filter doet. Met als gevolg dat de lucht niet meer wordt gezuiverd en de geur van acryl in de ruimte blijft hangen. De werking van de tafel is alleen optimaal indien u de juiste filters er bij gebruikt.

Koolstoffilter
Het koolstoffilter is een zeer belangrijk onderdeel van de tafel. 5 kg gemengd actief koolstof zorgt er voor dat alle dampen worden geabsorbeerd en niet meer terug komt in de ruimte. Op een gegeven moment zijn de korrels vol/verzadigd met chemische moleculen, en kan het korreltje niet meer dampen opnemen. Als dit het geval is zult u de acryl lucht weer gaan ruiken en dient het filter te worden vervangen. Wij sturen u de compleet gesloten filter toe, en u hoeft alleen het oude filter te verwijderen uit de kast, en de nieuwe te plaatsen. De oude kunt u afgeven bij uw gemeente/chemisch afval. Indien u met alleen gel werkt zal het filter veel langer mee gaan dan wanneer u met acryl werkt. Ook bij full – of parttime gebruik is er een groot verschil in de houdbaarheid. De filters zijn belangrijk deel van de functie van de tafel. Stof – en geurvrij werken maar vooral gezond!

Bodemfilter
Deze filter zit onder het kastje en is te verwijderen door het vast te houden aan de voorkant en naar u toe te trekken. In principe hoeft u dit filter niet te vervangen. De functie is om het geluid van de motor te dempen en de laatste restanten stof op te vangen. U kunt eens in de zoveel weken de stofzuiger er zacht zetten.

Stekkers
Buiten de gewone stroomstekker die in het stopcontact gaat, zitten er nog 2 kleine stekkerdraadjes aan de tafel. 1 zit vanuit de arm/lamp naar een stekkertje in het gat waar de arm in gaat. Deze moeten altijd goed aangesloten zijn. Soms kan het voorkomen dat u bijv. de lamp uit de tafel haalt, en dat u het stekkertje los trekt. Bij verplaatsen plak dan altijd even het stekkertje dat in het gat van het tafelblad zit vast met een stukje tape, zodat u het niet kwijt raakt in het blad.
Het 2de stekkertje loopt van onder het blad in het kastje.

Wij hopen u op deze manier zo goed mogelijk op de hoogte te hebben gesteld over het gebruik en onderhoud van de Purex tafel. Natuurlijk staan wij altijd voor u klaar indien u vragen heeft. Alle onderdelen zijn los te verkrijgen indien er onverhoopt iets vervangen dient te worden.


OEPS!

Er zijn binnen deze rubriek geen producten gevonden.